jueves, 1 de mayo de 2014

Ny, spennende, norsk bo for fjellvandrere og turister


NY, SPENNENDE, NORSK BOK FOR FJELLVANDRERE OG TURISTER




Nå er det kommet enda en bok fra Laila og Sverre Ording Fjeld,  den er absolutt er en gave til alle nordmenn som vil utforske dette landet, dets natur og dets historie. 

Fascinerende Las  Alpujarras  er stedet for den som elsker turgåing, vakker natur i et kulturlandskap og på stier som er mange hundre år gamle. Man kan besøke 34 små, hvite landsbyer på veien fra Lanjarón til Calahorra, «puste inn» gamle tradisjoner og spise lokal, kortreist mat.  Berbere fra Atlasfjellene slo seg ned her da araberne kom til Spania, de bragte med seg sin kultur og sine lokale byggeskikker, som fortsatt lever i beste velgående i Las Alpujarras 

Det finnes flere måter å oppleve dette vakre området på.  Man kan sette seg i bilen og kjøre gjennom dalen, ta avstikkere opp til de snødekte toppene av Sierra Nevada eller ned i den mer fruktbare delen.  Men man blir ganske snart «fanget» av Las Alpujarras,  her er det fristende å glemme både bil og tidspress og bare la seg rive med i det vakre landskapet og de idylliske hvite byene – og bare bli her….
For å få med seg det beste av Las Alpujarras behøves en reiseguide og nå finnes det en slik - på norsk, som er å få kjøpt i Alfaz del Pi og Albir blant annet.  Denne er nyttig og inspirerer til å bli bedre kjent med området syd for Sierra Nevada.   Boken er først og fremst skrevet med tanke på vandring på de vakre stiene gjennom hele Las Alpujarras, -  med denne boken er det enkelt å finne rutene som snirkler seg opp og ned gjennom vilt fjell og frodig landskap fra landsby til landsby - samtidig som du kan lese om historien som ligger bak dette spennende området.    Men er tiden knapp og du må nøye deg med å oppleve dalen fra bilvinduet, kan du få mye ut av turen om du har denne boken med deg.   Sannsynligvis går det ikke lang tid før du kommer tilbake igjen, slenger ryggsekken på ryggen og går fra landsby til landsby for å få med deg miljøet her oppe på nært hold.  Det har forfatterne av denne boken gjort; en ukes tur for noen år siden ga mersmak, slik at de har vandret her igjen og igjen.  De har opplevd flere årstider – alle med sine fortrinn, og de ble så begeistret at de ønsket å dele opplevelsen med flere norske fottur-entusiaster.   Boken kom på markedet like før påske i år. 

Mange reiser til Granada for å se Alhambra. Hvorfor ikke kombinere dette  med et besøk i Las Alpujarras?    Etter bare ca 4 timers kjøring fra Costa Blanca er du ved utgangspunktet for vandringen som er beskrevet i boken. 

Boken fås kjøpt hos:
Café Pavarotti i Albir
Bok-kaféen i Albir
Den norske Bokhandelen i Alfaz del Pi

0 comentarios :

Publicar un comentario