lunes, 30 de septiembre de 2013

Fysiakos kjøper hjertestarter

Det norske firmaet Fysiakos i Albir mener at hjertestartere er en trygghet for både kunder og ansatte. Derfor investerer de i både utstyr og kunnskap som redder liv.


Det å ha en hjertestarter tilgjengelig og kunnskap om å bruke den, er en viktig service overfor kundene. Men det gir også ekstra trygghet for oss som jobber her, mener Bjørn Harald Kristiansen.

- Minuttene teller når noen får problemer, og vi kan jo ikke alltid stole på at ambulansen er like rundt hjørnet. Derfor ønsker vi å være på den sikre siden, forteller Kristiansen. - Vi har jo en del kunder med hjerteproblemer og andre sykdommer. Men det er like viktig at vi som jobber her også har denne tryggheten. Plutselig er det kanskje en av oss som ligger på gulvet, og da er det greit å ha kolleger som kan redde liv.

I Norge er der flere og flere bedrifter som investerer i hjertestartere og som gir sine ansatte opplæring i førstehjelp. Dette er en positiv utvikling, mener Einar Irjan Ananiassen fra Røde Kors Førstehjelp. Han er instruktøren som skal til Spania for å holde flere kurs i november.

- Vi mener at alle bør lære seg livreddende førstehjelp. Det er ikke så vanskelig å lære, og det er veldig bra å ha litt grunnkunnskap når man plutselig har behov for det. Plutselig er det kanskje du som er den som må trå til for å redde noen i en ulykke eller ved akutt sykdom.


Dette trenger ikke å skje på jobben, det er kanskje statistisk sett større sjanse for at det skjer hjemme, på stranden eller på bilveien. Jeg er veldig glad for at vi nå også får henvendelser fra firma i Spania som ønsker førstehjelpsopplæring på norsk, forteller Ananiassen til Aktuelt Spania.

Det skal arrangeres førstehjelpskurs på Costa Blanca fra 9. til 12. november. Privatpersoner eller firma som ønsker førstehjelpskurs kan kontakte Røde Kors Førstehjelp.
 

0 comentarios :

Publicar un comentario