lunes, 30 de septiembre de 2013

Papaya

Salsa med papaya og tomat

Salsaen passer fint til kjøtt, fisk eller til tacoretter.

1 papaya, i små terninger
5 tomater, finhakket
1 neve koriander, finhakket
1 rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 lime, saften

Bland tomat og papaya, ha i hvitløk og chili. Bland inn koriander. Press saften av en lime over salsaen.

Fruktsalat med papaya og mynte

En herlig frisk og god salat. Server gjerne som en liten lunch eller et mellommåltid, eller en god dessert. Godt smaker den uansett.

½ ananas
1  papaya
½ melon
2 dl blå druer
1 dl grønne druer
½ dl kokosnøtt
Myntesaus:
1  papaya
5 ss sukker
3 ss limesaft
2 ss frisk mynte


Skrell fruktene og del ananas, papaya og melon i små terninger. Del druene i to og ta ut steinene. Ha all frukten i en bolle med tett lokk eller plast over. Riv den ferske kokosen på et rivjern eller bruk en osthøvel. Ha kokosflakene i en tørr stekepanne og rist dem over varmen til er gylne.
Myntesausen lager du ved først og rense og grovhakke papayaen. Ha alt i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt saus. Ha sausen i en bolle med tett lokk, eller dekk til med plast. Sausen skal stå minst 1 time i kjøleskap, eller gjerne natten over.
Ved servering fordeler du frukten i høye glass eller porsjonsskåler. Hell sausen over og dryss over kokosflak. Pynt med en kvast frisk mynte. Ha gjerne is ved siden av.

(Til 8 personer)

8 ferske sitrongresstilker (får du ikke tak i det, bruker du vanlige spyd av tre som du bløtlegger 30 min. før grilling)

4 ss olivenolje
4 ss kapers
zest (revet skall) og saft fra 4 lime
nykvernet pepper
800 g fersk tunfisk
24 rå scampi

Bland olje, kapers, limezest og -juice og pepper i en liten bolle. Del tunfisken opp i litt tykke munnfull-terninger og mariner dem sammen med scampiene i kjøleskapet i 20 minutter. Sett fisk og reker på sitrongress og legg på grillen. Både tunfisk og scampi skal ha kort tid på grillen. Scampiene blir seige hvis de blir overstekt og tunfisken blir best med en rå kjerne. Grillen skal være skikkelig varm, slik at sjømaten kun trenger ca. 1 min på hver side. Dette smaker godt sammen med papaya og koriandersalsa. Denne kan du gjerne lage god tid i forveien.

Salsa

1 rødløk
2 papaya
1 rød chili
4 ss hakket persille
6 ss hakket koriander
8 ss appelsinjuice
salt og nykvernet pepper


Finhakk løken, skrell papayaene, ta ut steinene med en teskje og finhakk kjøttet.
Snitt chilien og ta ut frøene. Finhakk. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

 


0 comentarios :

Publicar un comentario