jueves, 19 de septiembre de 2013

Julio Iglesias 70 år!

Akkurat som vi i Norge i sin tid hadde  Jens Book Jensen og England hadde sin Tom Jones så har Spania  i 45 år hatt  sin popsanger Julio Iglesias.

Julio Iglesias begynte sin karriere som fotballspiller for Real Madrid. Julio kom ut for en trafikkulykke og det var mens han lå på sykehuset at han begynte å synge og spille gitar. Hans første sang: Vida Sigue Igual , Livet fortsetter i samme spor, gikk til topps på Benidorm Song Festival  og over natta var Julio Iglesias  blitt kjendis. Det var i 1968. Siden gikk det slag i slag: Han fikk kontrakt med platefirmaet CBS og i 1980 åra kom han inn på det amerikanske markedet. Her sang Julio bl.a.  med Diana Ross, Stan Getz, Barbara Streisand og Country and Western sangeren Willie Nelson. Julio Iglesias hadde det ikke så godt under all denne suksessen. Til tider var sangeren meget nedfor og til tider var det vanskelig for ham å opptre. Men likevel,  den ene verdensturneen fulgte den andre. På disse mer enn førti årene som Julio Iglesias har opptrådt er det blitt over 5.000 konserter. Han kom også i  Guinnes Record Book fordi han solgte over 250 millioner plater i flere land enn noen annen sanger!
 Og nå blir Julio Iglesias 70 år den 23. september! En meget respektabel alder for en popsanger! På den store turneen i år sa sangeren at alle hans smerter og problemer forsvinner så snart han kommer opp på scenen. Her på scenen merker jeg ikke alderen, sier Julio. Å slutte ville være galt for jeg har jo holdt på å synge i 45 år . Skulle jeg slutte ville det være som om noe døde inne i meg. Så jeg vil holde på å synge, smiler han. Og han er ikke den eneste kjendisen som tenker sånn. Det er blitt populært blant artister ikke å legge opp før langt uti åtti årene. Så vi vil nok høre fra Julio Iglesias i mange år. Selv om denne kurrende sangeren ikke når opp til Tom Jones, når det gjelder å få damene til å hive trusene, så har han i en hel generasjon fått sitt publikum til å sitte trollbundet å høre på. Julio har både sjarm og stemme. Ta for eksempel den kjente sangen Que No Se Rompa la Noche!  En slager fra 1987.
 

0 comentarios :

Publicar un comentario