martes, 3 de septiembre de 2013

Gressløk

 

 

 Gressløken kan vi som med andre urter bruke i rikelig mengde. Bruk den som salt og pepper, på det meste.







Potetsalat med gressløk


En kjempegod potetsalat som kan varierer som du selv vil. Server med annen mat eller på tapasbordet. Den kan også være en selvstendig rett.
800 gram poteter
150 gram bacon
3 bunter gressløk
3 dl god rømme
 2 ss vineddik
Salt og pepper
Start med å vaske og skrelle potetene og del dem deretter i terninger. Kok dem møre i vann tilsatt litt salt. Del bacon i små biter og stek disse sprø.
Legg dem på et papir. Bland dressingen med rømme, gressløk, eddik og salt og pepper.
Sil vannet av potetene og la de dampe et par minutter før du blander i dressingen.
Skjær bacon i små terninger og stek dem sprø. Hell dem på tørkepapir eller i dørslag.
Bland rømme, finklippet gressløk og eddik, smak til med salt og pepper. Når potetene er kokt, siles vannet fra. La potetterningene dampe seg tørre. Bland inn rømmedressingen mens potetene fortsatt er varme. Dryss over bacon bitene og server.

Gressløksmør

Et godt gressløksmør kan du bruke til så godt som alt. Det er godt ved siden av all mat, ikke minst til poteter. Bruk gressløksmør som smør ellers, på brødskiven, og legg for eksempel en skinkebit på toppen. Dette bør du ha tilgjengelig til alle måltider. Dette er godt!
½ kg smør
1 ts sitronsaft
¼ ts salt
1 god bunt gressløk, finhakket
Bland alle ingrediensene i en mikser og bland godt. Oppbevar smøret i en skål i kjøleskapet.

Tunfisksalat som pålegg

En herlig tunfisksalat er utrolig godt som pålegg. Den holder seg noen dager i kjøleskap. Kan brukes i fine snitter på tapasbordet eller brødskiver til matboksen.
200 gram tunfisk i olje (4 små bokser)
Ca. 100 gram majones
Ca. 100 gram remulade
20 sølvløk, finhakket
2 hele sylteagurker, finhakket
1 ss grov sennep
½ ts karri
1 bunt gressløk
Litt fersk dill
Pepper
Hell oljen av tunfisken og bland med hakket sølvløk og sylteagurk. Tilsett majones og remulade, karri, sennep og pepper. Til snitter kan du bruke brød uten skorpe, dele dem i små trekanter og smøre den ene siden med majones og dyppe dem i finhakket gressløk og dill på den siden og legg på tunfisksalaten på den andre før du legger skivene mot hverandre.
Du kan også blande alt om du vil ha den som pålegg på bordet. 

0 comentarios :

Publicar un comentario