jueves, 19 de septiembre de 2013

KINOGUIDEN

Cruce de caminos

Originaltitel: The Place Beyond the Pines
Regi: Derek Cianfrance
Skuespillere: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes, Rose Byrne, Ray Liotta , Dane DeHaan, Ben Mendelsohn
Sjanger: Drama / Krim / Spenning
Kinopremiere: 06.09.2013
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2012
Lengde: 2 t. 20 min.
Egnethet: Ungdom / Voksen

På mesterlig vis utforskes konsekvensene til motorsykkelstuntmannen Luke (Ryan Gosling) sin skjebnesvangre beslutning om å begå en forbrytelse for å forsørge sin nyfødte sønn. Hendelsen fører han på kollisjonskurs med den målrettede og nyutdannede politibetjenten Avery (Bradley Cooper). Den mystiske og mytiske motorsykkelføreren Luke (Ryan Gosling) kjører rundt i bakgatene til Schenectady i New York, i forsøk på å få kontakt med den tidligere elskerinnen Romina (Eva Mendes) som nylig og i hemmelighet har født hans sønn. I et forsøk på å sørge for sin nye familie, avslutter Luke livet som profesjonel motorsykkelfører og begår en rekke bankran ved hjelp av sine ferdigheter på sykkelen. Innsatsen høynes mens Luke er på kollisjonskurs med den ambisiøse politibetjenten Avery Cross (Bradley Cooper) som ønsker å stige i gradene i et politidepartement som preges av korrupsjon.THE PLACE BEYOND THE PINES er et emosjonelt og mektig krimdrama som utforsker båndet mellom fedre og sønner. Filmen gjenforener regissør Derek Cianfrance og stjernen Ryan Gosling som jobbet sammen på det kritikerroste og Oscar-nominerte dramaet Blue Valentine. I øvrige roller finner vi Eva Mendes, Ray Liotta, Rose Byrne (Damages), Dane DeHaan (Chronicle), Ray Liotta (Killing Them Softly) og Ben Mendelsohn (The Dark Knight Rises).

KON-TIKI

Regi: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Skuespillere: Pål Sverre Hagen, Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, m.fl. Sjanger: Drama
Kinopremiere: 13.09.2013
Manus: Petter Skavlan
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2012
For den som fortsatt ikke har sett denne på norsk, får nå sjansen på spansk. I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis - og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki - etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett. Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene. Det blir en personlig historie, med halve kloden som scene: Norge, Polynesia, USA, Peru - og Stillehavet. Kon-Tiki er en historie om å velge eventyret, om å tørre å stå for det du tror på og bare gjøre det, når alle sier det er umulig. Det er en episk reise som endret menneskene som var med på den for alltid.

R.I.P.D.

Regi: Robert Schwentke
Skuespillere: Ryan Reynolds, Jeff Bridges, Mary-Louise Parker, Kevin Bacon, Marisa Miller, Robert Knepper, James Hong, Stephanie Szostak
Sjanger: Action / Komedie / Krim
Kinopremiere: 13.09.2013
Manus: Phil Hay, Matt Manfredi
Nasjonalitet: USA
 Produksjonsår: 2013
Lengde: 1 t. 33 min.

Jeff Bridges og Ryan Reynolds har hovedrollene i den overnaturlig underholdende actionkomedien R.I.P.D. To levende døde politimenn utsendt fra Rest In Peace Department beskytter vår verden fra en stadig økende strøm av destruktive vesener som nekter å bevege seg fredelig over til den andre siden. R.I.P.D. er regissert av Robert Schwentke (Red) og produsert av Neal H. Moritz (Fast and Furious-serien, I Am Legend), Michael Fottrell og Mike Richardson.



0 comentarios :

Publicar un comentario