martes, 3 de septiembre de 2013

OPPLEV ATTRAKSJONENE

Denne artikkelen er laget spesielt for nykommere som kjenner området dårlig. Vi gir en kort beskrivelse av attraksjoner du må få med deg. Vi kan med hånden på hjertet si at vi befinner oss midt i plomma av attraksjoner.

Mundomar...

finner du på Rinconsiden av Benidorm, et stykke opp mot Sierra Helada. Du kan ikke unngå å se vannskliene til naboen Aqualandia i alle mulige farger. Hovedattraksjonen i Mundomar er delfinshowet, men man kan også oppleve andre dyr som pingviner, sjøløver, store havskilpadder, oter, lemurer og mye mer.  Parken der barn får lov til å mate sjøløver, en euro for fem sild. De får holde og klappe lemurer, men også her er det for noen få euro og du får med et bilde. Delfinshowet er som sagt dagens høydepunkt. For mindre barn er det et sjørøvershow med sjøløvene.   Fra toppen av parken er det en fantastisk utsikt. Lekeplassen er stor og har mange ulike stativer, sklier og mer, for barn i alle aldre. Parken er ganske bratt, men fullt fremkommelig både med barnevogn og rullestol.
Aqualandia: Samme eierselskap og nabo til Mundomar, du kan oppnå rabattter ved å kombinere begge.  En av verdens største vannparker, og da den åpnet i 1985 var den Spanias første vannpark.

Aqualandia...

tilbyr et stort antall basseng, sklier, lekeområder og spill. Vannparken er perfekt for ungdom og barnefamilier med et stort utvalg av sklier tilpasset forskjellige aldre. En av de mest adrenalinpumpende opplevelsene er Big Bang hvor man får oppleve tilnærmet fritt fall med utrolige hastigheter. Men for den mer forsiktige har området  også roligere sklier og ikke minst et enormt boblebad perfekt for avslapning.

Tabarca...

er den eneste bebodde øya i regionen Valencia, og kort avstand fra Alicante, ca 11 nautiske mil utenfor Santa Pola. Faktisk er det mer enn bare en øy: Det er en liten øygruppe som består av holmene La Cantera, La Galera og La Nao samt hovedøyen “Isla de Tabarca”. Den er ca 1800 meter lang og måler rundt 400 meter på sitt bredeste punkt. I eldre tider var øya et tilfluktssted for Berberpirater, men i det 18. århundre, bestemte kong Carlos III at øya skulle befestes og bygging av en liten by ble gjennomført, bebodd av flere familier til genuesiske fiskere som ble holdt fanget i den tunisiske byen ​​Tabarka. Veggene som omgir byen er offisielt erklært som historisk og kunstnerisk område og en ressurs av kulturell interesse. De fleste besøker øya  en dag, men Tabarca har også et overnattingssted.  Det er mange avgangstider fra havnen i Alicante, selv om regulariteten av disse er sesongavhengige. Båtturen er behagelig i fint vær og varer  rundt en time. Øya kan også nås fra Santa Pola. Egne ekskursjoner går fra Benidorm. Besøkende kan nyte bukter og strender med det krystallklare vannet og en pittoresk (malerisk)  fiskehavn med gode restauranter som tilbyr muligheten til å prøve den tradisjonelle “caldero”, øyas typiske rett. Ta en spasertur gjennom byen og  besøk øyas museum.

Fonts de Algar...

Som nytilflyttet hit, må du ta deg en tur til Fonts de Algar, elven som renner ut i Altea.   Opplev skjønnheten og bad i fossefallene, en oase som du finner i utkanten av  Callosa d’En Sarria. Når du føler du svetter i havet, er et avkjølende bad her, det riktige alternativet for avkjøling. Det er enkelt å ta seg dit med bil. Kjør til Callosa, ta av til høyre i rundkjøringen midt i byen. “Fonts de Algar er godt merket.” Men du må betale for å parkere, så bussen er også et alternativ. Ta Llorentebussen No 18, som  går hele veien fra La Cala i Benidorm til målet, men dette er bare en helgetjeneste utenom høysesongen (juli og august).  Bussen går fra La Cala på 09:30 på lørdag og søndag, og langs Avd Mediterraneo til Rincon før du drar ut gjennom Albir, Altea, La Nucia, Pollop, Callosa og Fonts.

Terra Mitica...

ligger utenfor Benidorm på grensen til Finestrat, og her finner man en av Europas største og mest påkostede temaparker. Terra Mitica, den mytiske jord, er som et ”must” å regne for alle som velger å tilbringe tid på Costa Blanca. Inngangen leder oss gjennom en egyptisk pyramide, snart dukker det berømte fyret fra Alexandria opp. Den trojanske hesten er til stede, og de romerske gladiatorene har lenge hatt sitt eget Colloseum i Terra Mitica, som er velsignet med panoramautsikt over Benidorm og Middelhavet.For den historieinteresserte byr parken på mer enn bare fornøyelse. Flere av Middelhavets store sivilisasjoner setter sitt preg på anlegget. Både fønikerne, egypterne, grekerne, romerne og ibererne er representert.Den over 1.000 mål store parken er ikke noe man kan rase gjennom på et par timer, da er det bedre å dra til mindre steder som Mundomar og Terra Natura.  Terra Mitica byr på noe for alle og en hver. Båre store og små kan finne noe å glede seg over. I tillegg til temaområdene, er det karuseller, berg og dal baner, vannsklier og lignende, hele tiden tilgjengelige underveis. Parken har også innleide skuespillere som går rundt utkledd som romerske legionærer og trojanske krigere.Til faste tider arrangeres gladiatorkamper i ”Circus Maximus”, som er temaparkens egen utgave av romernes Colloseum. Cesars livgarde holder det hele under oppsikt, og marsjerer jevnlig forbi.I det egyptiske temaområdet, får du blant annet se tradisjonell dans, og det holdes fakirshow for de aller minste. I det iberiske området er det Flamenco, hesteshow og akrobatoppvisninger som utgjør høydepunktene. Hva med å utfordre tyngdekraften i en av Europas mest beryktede berg og dal baner, en av de største av tre. Terra Mitica er en av Europas største og mest populære temaparker, så du må forvente litt kø hvis du velger å dra på de mest populære dagene.

Terra Natura...

er områdets dyrehage som gir deg en nærmere opplevelse av dyrene enn man er vant til. Her kan man oppnå nærkontakt med flere dyr fordi gjerdene som er der er gjennomsiktige. Dyrehagen har over 1500 dyr fordelt på 200 dyrearter, hvorav 50 av dem er utrydningstruet. Parken er delt inn i 3 seksjoner, med dyr fra Amerika, Asia og Europa. I tillegg til å kunne bivåne et stort antall   eksotiske dyr kan man selv delta i spennende opplevelser som å spenne seg fast i en sele og gli langs en 400 meter lang stålvaier, noe som gir en helt spesiell opplevelse av å sveve over elefanter med en fantastisk utsikt.

Conde de Alfaz...

Ønsker du deg 1200 år tilbake i tid, kan vi foreslå Conde de Alfaz, det fastboene omtaler som “Borgen”. Her får  du servert et gnistrende hesteshow som illustrerer kampene mann mot mann med sverd og lanser. Mat og drikke er inkludert under showet og du spiser kylling og ribbe med fingrene og drikker suppe fra bolle slik de gjorde det i fordums tid. Dette er en typisk tursitattraksjon, derfor er det litt dumt at ikke mer av dialogen går på engelsk. Det er ikke lett for et ikke spansktalende publikum å få med seg morsomhetene f.eks  i dialogen mellom to klovner, men atmosfæren i seg selv er verdt billettprisen. Bare et lite obs; Det er lett å ta til seg for mye øl eller sangria når spenningen stiger i sagmuggen. For den modige, kan vi anbefale en grøsserrunde i borgens kjeller. Mange “tøffinger” har kommet ut igjen blekere enn da de gikk inn.
Den siste attraksjonen, typisk for Benidorm, er Benidorm Palace. I neste nummer av AS, vil vi presentere denne i en større artikkel.

0 comentarios :

Publicar un comentario