martes, 3 de septiembre de 2013

KINOGUIDEN

Elysium


Regi: Neill Blomkamp
Skuespillere: Matt Damon, Jodie Foster, William Fichtner, Sharlto Copley, Alice Braga, Faran Tahir, Jose Pablo Cantillo, Diego Luna
Sjanger: Action / Drama / Sci-Fi
Kinopremiere: 16.08.2013
Manus: Neill Blomkamp
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2013
Lengde: 1 t. 49 min.
Musikk:Ryan Amon
Egnethet: Ungdom / Voksen
Begrunnelse: Denne filmen har en gjennomgående dyster stemning og tematikk. Den inneholder også flere nærgående volds- og drapsskildringer. 



De rike har trukket seg tilbake til en kunstig romstasjon. Resten av befolkningen må prøve å overleve på den ødelagte planeten Tellus. En mann vil ha rettferdighet. I år 2154 eksisterer to typer mennesker: De rike, som bor på en perfekt menneskelaget romstasjon ved navn Elysium, - og resten - som bor på en overbefolket og ødelagt planet. Jordens befolkning er desperate etter å flykte fra kriminaliteten og fattigdommen som herjer tøylesløys i alle land.  Den eneste som har en sjanse til å skape likhet mellom disse to verdenene er Max (Matt Damon), - en vanlig fyr med et desperat behov for å komme seg til Elysium. Med livet hengende i en tynn tråd, tar han motvillig på seg et farlig oppdrag - et oppdrag som setter han opp mot Elysiums Secretary Delacourt (Jodie Foster) og hennes harde styrker. Men klarer han oppgaven kan han ikke bare redde sitt eget liv, men også livet til millioner av mennesker på jorden.

El llanero solitario


Originaltittel: The Lone Ranger
Regi: Gore Verbinski
Skuespillere: Johnny Depp, Armie Hammer, Tom Wilkinson, Helena Bonham Carter, William Fichtner, James Badge Dale, Barry Pepper
Sjanger: Action / Eventyr / Western
Kinopremiere: 21.08.2013
Manus: Ted Elliott og Terry Rossio
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2013
Lengde: 2 t. 29 min.
Frarådes ungdom under 11 år

Begrunnelse: Denne filmen inneholder flere nedskytinger og voldsscener. Da disse skildres i en tydelig western- og eventyrramme antas filmen ikke å skade unge over 11 år. 
Produsent Jerry Bruckheimer og regissør Gore Verbinski, som skapte filmsuksessene “Pirates of the Caribbean”, lanserer nå “The Lone Ranger,” et spennende eventyr fylt med action og humor der den berømte maskerte helten nå levendegjøres sett gjennom øynene til indianeren Tonto (Johnny Depp).
Han forteller historiene om hvordan John Reid (Armie Hammer) blir forvandlet fra en vanlig lovens mann til å bli en rettferdighetens legende, og tar kinopublikum med på elleville overraskelser og morsomme gnisninger når de to usannsynlige heltene må lære seg å arbeide sammen og kjempe mot grådighet og korrupsjon.

Dolor y dinero


Regi: Michael Bay
Skuespillere: Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Rebel Wilson, Ken Jeong, Ed Harris, Anthony Mackie, Tony Shalhoub, Rob Corddry
Sjanger: Action / Drama / Komedie / Thriller
Kinopremiere: 30.08.2013
Manus: Christopher Markus, Stephen McFeely, Pete Collins
Nasjonalitet: USA
 Produksjonsår: 2013
Lengde: 2 t. 9 min.
Egnethet: Ungdom / Voksen
Begrunnelse: Denne actionkomedien inneholder enkelte grove volds- og torturskildringer som gjør at filmen i Norge fikk 15-årsgrense.


To bodybuildere surrer seg borti en utpressingsgjeng og et kidnappingsopplegg som går helt over styr.
Suksessregissøren Michael Bay står bak Pain & Gain - en ny actionkomedie med Mark Wahlberg, Dwayne Johnson og Anthony Mackie i hovedrollene. Handlingen er basert på den sanne, vanvittige historien om en gjeng med personlige trenere i Miami på 1990-tallet, som i jakten på den amerikanske drømmen vikler seg inn i kriminelle forretninger som går fullstendig på tverke.

0 comentarios :

Publicar un comentario