lunes, 30 de septiembre de 2013

KINOGUIDEN

Gravity 3D

Originaltittel:
Gravity
Regi: Alfonso Cuarón
Skuespillere:
Sandra Bullock, George Clooney, Basher Savage, Eric Michels
Sjanger: Thriller
Kinopremiere:
04.10.2013
Manus: Alfonso Cuarón, Jonas Cuaron, Rodrigo García
Nasjonalitet: Storbritannia / USA
Produksjonsår: 2013
Lengde: 1 t. 30 min.
Produksjonsselskap: Warner Bros. Pictures
Musikk:Steven Price
Aldersgrense: 11 år
Egnethet: Ungdom / Voksen


Dramatisk thriller fra verdensrommet med George Clooney og Sanda Bullock, om to astronauter som desperat forsøker å returnere til jorda etter at romskipet deres skades og fortsetter uten styremuligheter inn i det ukjente.  Bullock spiller Dr. Ryan Stone, en brilliant ingeniør som er ute på sin første romferd i verdensrommet. Med seg har hun den mer rutinerte astronauten Matt Kowalski, spilt av George Clooney. I løpet av noe de trodde skulle bli en rutinemessig øvelse inntreffer det katastrofale. Med et ødelagt romskip overlates de to til seg selv, sammen og på vei inn i det store sorte mørket.  Den øredøvende stillheten de opplever overbeviser dem om at de har mistet alt, både kontakten med jordkloden og enhver sjanse til å bli reddet. Når frykten endres til panikk, spiser hvert eneste gisp etter luft av det lille de har igjen av oksygen. 
“Gravity” er en film av den tre ganger Oscar-nominerte regissøren Alfonso Cuarón, tidligere kjent for bl.a. “Og mora di også” og “Children of Men”.

El Mayordomo

Original tittel:
The Butler
Genre: Drama
Regi: Lee Daniels
Skuespillere: Forest Whitaker, John Cusack, Robin Williams, Melissa Leo, James Marsden m.fl.
Lengde: 2t. 12 min.
Nasjonalitet: USA
Aldersgrense: 11 år
Premiere: 11. oktober 2013

I tre tiår tjente Cecil Gaines (Oscar-vinner Forest Whitaker) som butler for åtte amerikanske presidenter, blant annet Dwight D. Eisenhower (Robin Williams), John F. Kennedy (James Marsden), Richard Nixon (John Cusack) og Ronald Reagan (Alan Rickman). Ved å jobbe så nært på og for disse mektige mennene i Det hvite hus, ble han vitne til store, dramatiske endringer i amerikansk historie, og på sitt “usynlige vis” inspirerte han dem.

The Butler er basert på en sterk og sann historie som skildrer livet til en butler som hadde en unik orkesterplass til de store endringene i nasjonens historie, fra borgerrettsbevegelsen, Vietnamkrigen, Koreakrigen, Den kalde krigen, Watergate-skandalen, til drapene på Martin Luther King Jr., John F. Kennedy og Robert Kennedy. Filmen er regissert av Lee Daniels. Daniels’ sjelfulle film Precious ble nominert til seks Oscar i 2009, og The Butler har allerede generert rykter om mer heder fra akademiet.

Pacto de silencio


Originaltittel: The Company You Keep
Regi: Robert Redford
Skuespillere: Shia LaBeouf, Anna Kendrick, Susan Sarandon, Nick Nolte, Richard Jenkins, Robert Redford, Sam Elliott
Sjanger: Thriller
Manus: Lem Dobbs
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2012
Lengde: 2 t. 5 min.
Musikk:Cliff Martinez
Premiere: 01.10.2013 (Filmen kommer ikke på norsk kino)


Thriller med Robert Redford i rollene som skuespiller, regissør og produsent.  Denne politiske thrilleren er produsert og regissert av den stadig oppegående og samfunnsengasjerte Robert Redford. Han spiller også hovedrollen som Jim Grant, enslig far og respektert advokat, som skjuler sin egentlige identitet og fortid for sine venner og klienter. Grant har nemlig vært ettersøkt av FBI i mer enn tredve år, siden han var med i den radikale, militante bevegelsen The Weather Underground. Så begynner en ung journalist (Shia LeBouf) å grave i saken, og med dette settes hele Grants tilværelse i fare. The Company You Keep er basert på en roman av Neil Gordon, med manus av veteranen Lem Dobbs (The Limey).

0 comentarios :

Publicar un comentario