jueves, 19 de septiembre de 2013

Vi vil brukes!

Det sier presten Jo Inge Bolstad i den norske sjømannskirken i Albir. Onsdag fjerde september åpnet kirken høstsesongen med grillfest i kirkens hage. Samtidig presenterte de høstens rikholdige program.

Vi ønsker å fortsette å skape et positivt miljø her, å være en medvandrer i livet, en som er til støtte og hjelp, utdyper Bolstad.
Det ert åpen kirke i Minnekirken ved Solgården hver mandag fra 10-14. Kirkesenteret i Albir har åpent tirsdag til lørdag 10-14. Lørdag serveres det grøt fra 11.30. Det blir miniklubb for de fra 6 til 9 år med blant annet lek, konkurranser, dans, drama og musikk. Det er også en egen klubb for de mellom 10 – 14 år. Der blir det blant annet temafester, bowling, disko og filmkvelder. For de voksne er det turgruppe hver tirsdag formiddag og tilbud om å spille Boccia. Noen onsdager kan man også trene for å oppnå mer styrke, bevegelighet og utholdenhet. Kort sagt, noe for enhver smak.
Vi ønsker å være en bidragsyter i det sosiale livet her i området, sier Bolstad. Han ber folk komme dem i møte.

Benidormfella

Planen er også å drive oppsøkende virksomhet overfor Den norske skolen på Costa Blanca.
• Men foreløpig har vi ikke hatt tid, det har vært så mange vielser, smiler Bolstad. I fjor var det 46 som giftet seg i kirken her, i år blir det nærmere 70.
Noen elever på den norske videregående skolen er her uten familie. De kan være sårbare, og det kan lett bli for mye festing slik at det går utover skolearbeidet.   Derfor er det viktig at vi er til stede også for disse ungdommene. Vi har en god dialog med den videregående skolen om positive arrangement for ungdommen. 

Flere muligheter

Høstens program byr også på andre godbiter; hver tirsdag er et APT med variert program, 12. november er det bokbad med den norske-spanske forfatteren Pedro Carmona-Alvarez. Det er et samarbeid med Spansk-Norske dager. Noen fredager før jul er det sjømannstreff, først og fremst for de som har hatt eller har sin arbeidsplass til sjøs. Selvfølgelig er det også konfirmantundervisning med turer til Malaga og London. Dessuten trenger arbeidsgruppen flittige hender som kan lage fine ting til salgs på julemarkedet 15. og 16. november.

Ved de fleste arrangement blir det lagt inn en tankestrek, et innlegg som reflekterer ulike sider av det kristne budskapet. – Folk kommer jo til kirken, understreker Bolstad.

Hjelp i motbakker

•Nordmennene her i området speiler gjennomsnittet i en norsk bygd, sier en av kirkens diakonale medarbeidere, Hilde Eriksen.  – Mange jobber for norske bedrifter, og flere har sitt virke i oljeindustrien. De fleste har det bra her, men det finnes også dem som sliter i hverdagen. For dem har kirken lavterskeltilbudet, Familieveiviseren. Her kan barn, unge og deres foreldre henvende seg for å finne en samtalepartner og hjelp i en vanskelig livssituasjon.

0 comentarios :

Publicar un comentario