viernes, 14 de marzo de 2014

CALPE et paradis på Costa Blanca!



Det første man legger merke til når man kommer til Calpe er den imponerende klippen av kalkstein, midt mellom øy og fjell. Det er peñón de Ifach, symbolet til denne middelhavsbyen. Klippen deler bukten i to og er også en unik naturpark. Det er den mest besøkte i Valencia. Her finner man over 80 ulike fuglearter og en rekke lokal vegetasjon. El peñón er også møteplass for klatrere og dykkere fra hele verden, som utfordrer denne kollosale steinen enten fra høyden eller i dybden.

Ved siden av finner man Saltverkene, et våtmarksområde som er tilholdssted for flamingo, hegre og mange andre fuglearter.

I Calpe finner man også andre vakre steder, blant annet  13 kilometer med strender og bukter. Her flagges med 5 flagg som representerer kvalitet.

I Calpe finner man også de livlige og pittoreske gatene i gamlebyen, som i sommermånedene er vert for håndverksmarkeder og musikalske innslag. I tillegg vil de som reiser til den historiske delen av Calpe kunne besøke Calpes museer: Samtidskunstgalleriet, det historiske museumet til Calpe, Senyoretas hus og museum som viser historien til de kristne og muslimene i Spania.

Gastronomien i Calpe er også en attraksjon. Lokal fisk og ris, hvor spesielt «l’arròs del senyoret» fremhever seg, er noen av tingene som gjør besøket i Calpe til en uforglemmelig opplevelse, byen som ligger i hjertet av Costa Blanca.

0 comentarios :

Publicar un comentario