martes, 4 de marzo de 2014

Fra Kolbotn til Albir, Aldri redd for utfordringer


Vi har denne gangen valgt å avlegge familien Ørnebo i Albir et besøk. De kom ned til familiens eiendom  i Albiråsen i høst, der de virkelig kan nyte det arbeidet Jarles avdøde far har lagt ned gjennom mange år. En fantastisk eiendom fullstendig skjermet fra trafikk og støy møter oss straks porten åpnes. Det finnes virkelig noen perler bak høye murer.  




Dette er utvilsomt en spennende og ressurssterk famile, fullstendig blottet for tendenser til snobberi. De var knapt kommet til Spania sist høst, før de begge kastet seg på spanskkurs for å få det grunnleggende i et fremmed språk. Tone, utdannet diplomøkonom, har til nå jobbet i et marketingselskap i Alicante, Jarle, utdannet til sivil markedsfører, driver sitt ”Scancode” fra Spania.  Selskapet utvikler og driver et automatisert billettbestillingssystem på nett og mobil. Systemet er genialt der arrangøren  hele tiden kan ha oversikt over sitt eget arrangement. Billettkjøperen får sin ”scancode” som SMS og kan bare vise telefonen hvor koden scannes ved inngangen til arrangementet.  Dette er morgendagens billettsystem, fritt for papir. Nå vil Jarle satse på Spania. Dette er jo pionerarbeid og det skal bli spennende å følge firmaet videre. Det er alltid tyngst å gå først og brøyte vei.  
Parets to sønner, Sigurd og Styrk er vel etablert på den norske skolen i Albir, hvor de trives godt.
Kjærlighetshistorien til Tone og Jarle er så søt at vi må fortelle den. Disse to traff hverandre da de jobbet i svenske Telia.  Det var den gangen Telia skulle integrere internett og telefoni. Jarle hadde ansvaret for internettdelen, Tone for telefonidelen, men hun var også prosjektssjef, og dermed også Jarles overordnede. Det var tydeligvis en prøve for begge, og jobbforholdet ble etterhvert ganske anstrengt. Så ille ble det nok, at Amor fant på å måtte gripe til våpen. Pilene traff der de skulle, og pang, så falt paret inn i en annen verden. I dag har de hus på Kolbotn utenfor Oslo og er svært så aktive sammen og på hver sin front.
Da Tone gikk på spanskkurs ble hun spurt om hun ville prøve seg med teater. Dette er ikke jenta som sier nei, og hun tok utfordringen på strak arm. I disse dager er treningen til  Teatro Alfaz sin voksenoppsetting i full gang. Den som vil oppleve Tone i hovedrollen som Alvine i oppsetningen ”Grevinnen som går igjen, og igjen” har sjansen på Cafe Pavarotti fra midten av mars og en måned utover.  Men la oss si det med en gang: Dette er en dyktig debutant som amatørskuespiller!  Tone har tydligvis smittet familien med sitt engasjement, for etter jul, meldte yngstesønnen seg med i juniorgruppen.  Hvor lenge blir familien i Spania? Tja, ihvertfall i halvannet år til. Men de liker seg allerede så godt at sjansen for å at blir lengre, absolutt er til stede.

0 comentarios :

Publicar un comentario