lunes, 17 de marzo de 2014

KINOGUIDEN


Oh Boy

Originaltittel: Oh Boy
Regi: Jan Ole Gerster 
Skuespillere: Tom Schilling, Marc Hosemann, Friederike Kempter, Justus von Dohnanyi, Michael Gwisdek, Katharina Schüttler, Arnd Klawitter, Martin Brambach, Andreas Schröders, Ulrich Noethen, Frederick Lau 
Sjanger: Drama / Sort komedie
Kinopremiere: 07.03.2014
Manus: Jan Ole Gerster
Nasjonalitet: Tyskland
Produksjonsår: 2012
Lengde: 1 t. 24 min.
Musikk:The Major Minors, Cherilyn MacNeil
Egnethet: Voksen

”Oh Boy er en forførende blanding av Jim Jarmusch, Aki Kurismäki og Knut Hamsun. Du finner knapt en bedre blanding.
Oh Boy er den beste Berlin-filmen siden Wim Wenders’ ”Der Himmel über Berlin” (”Lidenskapens vinger”).”  Niko Fischer har droppet ut av studiene, blitt dumpet av kjæresten og kastet på gata. Hans velstående far har skrudd igjen pengekrana, og når han skal ha legeattest til å fornye sertifikatet sitt blir han stemplet som emosjonelt ustabil. For å slippe unna problemene driver Niko gatelangs i Berlin. Der møter han blant annet en jente fra barneskolen, som han først ikke kjenner igjen, selv etter at hun forklarer at hun var klassens tjukkas, men nå har slanket seg. Niko slår følge med henne på det som blir en begivenhetsrik kveld - men hvorfor er det dønn umulig for ham å få seg en kopp kaffe?
Tom Schilling er perfekt i rollen som den sjarmerende, lakoniske Niko. Han er både latter- og sympativekkende i all sin hjelpeløshet, og også resten av filmens persongalleri er minneverdig.

Las Aventuras De Peabody Y Sherman

Originaltittel: Mr. Peabody & Sherman
Regi: Rob Minkoff 
Skuespillere: Stanley Tucci, Leslie Mann, Max Charles, Stephen Tobolowsky, Allison Janney, Stephen Colbert, Karan Brar, Ariel Winter, Mel Brooks, Lake Bell, Ty Burrell, Patrick Warburton 
Sjanger: Eventyr / Familiefilm / Animasjon
Kinopremiere: 07.03.2014
Manus: Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2014
Lengde: 1 t. 32 min.
Egnethet: Familie

Hr. Peabody er en oppfinner, businessmann, forsker, gourmetkokk, to ganger Olympisk mester og et geni...som tilfeldigvis også er en hund. Ved å bruke den mest fantastiske oppfinnelsen, tidsreisemaskinen TILBAK, reiser han og adoptivsønnen Sherman tilbake i tid og opplever noen av de største hendelser i jordens historie. På sin reise treffer Peabody & Sherman noen av menneskehetens mest kjente personligheter - blant annet Leonardo DaVinci, Marie Antoinette, Agamemnon, Akilles og Tutankhamon for å nevne noen. Når Sherman ved en feil bryter regelen for tidsreise, befinner de seg plutselig i et race for å reparere historien og for å redde fremtiden.


Una vida en tres días

Título Original: Labor Day
Skuespillere: Kate Winslet, Josh Brolin, Tobey Maguire, Clark Gregg, mm.
Sjanger: Drama
Premiere: 14.03.2014
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2013

En deprimert alenemor og hennes sønn tilbyr en rømt fange tak over hodet. Mens politet gjennomsøker småbyen deres etter rømlingen, blir skjebnene til de tre personene i huset knyttet stadig tettere sammen. Med Kate Winslet og Josh Brolin i hovedrollene.
Labor Day skildrer 13-år gamle Henry Wheeler, som strever med å være mannen i huset og ta vare på sin dypt deprimerte mor Adele (Kate Winslet), samtidig som han må takle alle følelsene de nært forestående tenårene bringer med seg. På en handletur i den lokale butikken møter Henry og moren hans Frank Chambers (Josh Brolin), en mann som desperat trenger deres hjelp. Han har rømt fra et fengsel i nærheten, og overtaler dem til å gi ham husly. Henry merker at Frank får Adele til å komme ut av skallet sitt, ved å gi henne den beste medisin som finnes - ekte kjærlighet. Begivenhetene som utspiller disse varme sensommerdagene i New Hampshire vil endre livene deres for all fremtid. ”Labor Day” er basert på den bestselgende romanen med samme navn av Joyce Maynard.

0 comentarios :

Publicar un comentario