martes, 4 de marzo de 2014

Kunsten å høre hjerteslag


Kunsten å høre hjerteslag


En vakker kjærlighetshistorie som har erobret verden

Tin Win er en vellykket advokat i New York. Han er opprinnelig fra Burma, men hans amerikanske familie, kone og to barn, vet nesten ingenting om hans oppvekst og bakgrunn.

En dag like etter datteren Julia fått sin juridiske embetseksamen, forsvinner han uten et ord. Familien tvinges til å akseptere at det siste sporet slutter i Bangkok. Fire år senere finner Julia en førti år gammel kjærlighetsbrev som faren skrev til en ukjent kvinne i en landsby i Burma.

Hos Julia tennes håpet igjen og hun bestemmer seg for å oppsøke kvinnen i brevet. Når Julia ankommer den lille landsbyen i fjellene, ender hun opp i en fremmed verden.


Jan-Philipp Sendker


Den tyske forfatteren Jan-Philipp Sendker (f. 1960) debuterte med romanen “The Art of Hearing Heartbeats” i 2002. Fra før av hadde han gitt ut en dokumentarbok om Kina (“Cracks in the Great Wall”, som utkom i 2000). Romanen har blitt en bestselger i mange land, men likevel skulle det altså ta over ti år før boka ble oversatt til norsk. Hvorfor det har tatt så lang tid, skjønner jeg ikke helt. Sendker har for øvrig bakgrunn som journalist, og det er nok hans erfaringer fra tiden som Asia-korrespondent (1995 - 2000) som har inspirert ham til å skrive begge bøkene - både dokumentaren og debutromanen.


0 comentarios :

Publicar un comentario