lunes, 17 de marzo de 2014

VÅRE KJÆLEDYR


Tyggesnacks


De fleste hunder elsker å tygge, men hva skal de tygge på?   Griseører, kjeks eller oksehud?

Noe å tenke på:
Tørket oksehud  regnes ikke som et matprodukt men som restprodukt etter lærproduksjon. Sjekk alltid hvilket land oksehuden er laget i og innholdsfortegnelsen.  
Forskjellige hunder liker og trenger forskjellige tygg. Prøv deg fram og ta hensyn til din hunds størrelse, om den er overvektig, allergi, følsom mage eller om den har dårlig ånde.
Vær oppmerksom på at deler kan løsne og sette seg fast i halsen eller skrape opp tarmer. Derfor bør du aldri la hunden være alene når den har bein/tygg.   Pass alltid på at hunden har tilgang på friskt vann.
Naturprodukter er det beste, da slipper man å være urolig for at det er innhold som hunden ikke skal ha. Men vær oppmerksom på at hunden kan få dårlig mage om den spiser mye av f.eks. margbein.
Tygg tilfredsstiller ikke bare hundens tyggebehov men også tennene. Hunden har godt av en tyggestund hver dag.

Griseører passer til  alle voksne hunder som ikke har følsom mage eller noen form for allergi. Finnes både som røkt og kokt. Kokt er mer skånsomt for magen. Inneholder ikke tilsetninger. Obs: Kan gi hunden diarè om den spiser for mye av det eller har følsom mage. Bonus: Lang holdbarhet.

Kjeks passer til alle hunder som liker kjeksens konsistens.
Bra å ha med på lange turer som både mat og belønning.
Obs: Kan smule veldig på tepper og i sofaen.
Bonus: Koselig å kunne gi hunden en kjeks når du selv tar en kaffe/te pause.

Oksehud passer hunder med ekstra stort tyggebehov. Holder lenge og finnes både i tørket (brunt) eller hvitt som er kokt eller blekt i vannbad. Obs: Disse kan ha deler som hunden kan sette i halsen. Unngå knuter om du har en glupsk hund eller valp. Dessuten har det kommet fram at de bleke kan være blekt i klorin, noe som helt klart ikke er bra for hunden. Bonus: Holder hunden din opptatt lenge.

0 comentarios :

Publicar un comentario