lunes, 31 de marzo de 2014

Søndagsturen med to markeder, countrymusikk og en hyggelig lunsj


La oss først legge opp turen og fortelle litt om hvor den går. Så kan vi etterpå fortelle om markedene, mat, countrymusikk og rock and roll. Vi regner med at du er reiseklar kl. 9 og da har vi god tid til det hele! Viktig: Denne turen kan bare gjøres den 1ste søndag i måneden med pent vær,  for da er antikkmarkedet i Jesus Pobre åpent!
Vi kjører hovedveien N 332 nordover gjennom Altea mot Calpe. Passerer Calpe og kjører videre gjennom Benissa og videre ved krysset med Hotel Femina og Repsolstasjonen ligger det første markedet. Du finner parkering nær bensinstasjonen. 
Etter å ha tatt en times tid eller to på Teuladamarkedet,  (folk er forskjellige) går turen videre til Jesus Pobre. Kjør mot Gata de Gorgos . Inne i pueblo´n kommer en gate til høyre med skilt: Cabo de la  Nao. Ta den og kjør til du har krysset jernbanen, ikke langt! Da kommer en vei brått til venstre med skilt: Jesus Pobre. I neste rundkjøring kjører du rett fram og her står det også Jesus Pobre. En digresjon: Dette merkelige navnet betyr rett og slett: Han Stakkars Jesus! Vi er vant til, i Spania,  at folk heter alt fra Conception, (unnfangelsen), Angela,(engelen), Rosario, (rosenkransen), Deifilia (guds datter), Esperanza (Håpet) og så videre. Men landsbyen; - Jesus Pobre,(stakkars, fattige Jesus), den tar  allikevel prisen. 
 God parkering ikke langt fra markedet. Her har du god tid og mulighetene til å spise et godt måltid er så absolutt tilstede i Jesus Pobre. Du bør kjøre derfra rundt 15 – 15.30 for dit du skal åpner ikke før 16.
Vel belåten setter vi oss igjen i bilen og drar sørover på N 332 tilbake.  Passér  Benissa og kjør mot Calpe. På en lang rett, slakk oppoverbakke med båter til salgs på høyre side, nærmer du deg Texas Bar. Når du ser bensinstasjonen så ligger Texas Bar like før stasjonen på høyre side. Flagg fra Texas og USA utenfor. Parkering. De åpner kl. 16 og slutter av rundt 19 – 20. Iaaahoo! Enjoy! 

Teulada Loppemarked


Dette  markedet som går hver søndag fra 9 – 14 har vært på samme sted siden 1980 årene. I dag er det noe mindre enn før med 162 plasser fordi man har bygget flere haller og verksteder rundt på området. Profesjonelle kremmere med forretning finns ikke på dette markedet, så her finner du kun privatfolk. Utvalget er prima med bra priser. Du finner bøker, klær, moderne og gamle møbler, kjøkkenredskap, frimerker og mynter, tekstiler og ekte lopper. CDer og gamle steinkaker. To musikere fra England speller ekte rockebilly fra 60 og 70 tallet. Sulten og tørst men lopper først, sier et gammelt ordspråk, men er det noen som allerede trenger en kaffe så ligger det en bra kafeteria ikke lang fra bensinstasjonen.

 Antikkmarkedet i Jesus Pobre


Dette markedet kommer hver 1.søndag i måneden, hvis ikke det regner. Åpent 9 – 15. Jesus er en stille, søvnig pueblo som våkner til liv hver første søndag i måneden. Den  har en stor, velholdt kirke og en vakker, vel verdt å se, gamleby med flere gode restauranter.  Antikkmarkedet holdes midt i byen rundt den store bygningen RiuRaua med de vakre buene. Tidligere ble den brukt til  tørking av rosiner, men det er det slutt på.  30 stender med  utvalgte antikviteter finner du her i parken.  Handlere fra England, Tyskland, Frankrike, Sveits og Spania er representert. Sjefen for markedet, Angel Lorenzo, forteller at  alle som har stands her må godkjennes av Antikk og Samlerforeningen på Costa Blanca.  
Vi jobber sammen med kommunen, forteller han,  og setter høye krav til dem som vil være med her på Riu Rau.  Antikkhandlerlauget i Jesus Pobre garanterer også for at tingene er ekte og at prisen er gunstig.
Er du samler, eller interessert i gamle antikke ting? Liker du å vandre rundt fra den ene standen til den neste? Se på ting, løfte på ting, prutte litt og hygge deg. Da har du funnet stedet ditt: Rundt på stendene finner du riktig gamle bøker og riktig gamle fliser. Smykker, glass og porselen, tepper, malerier og tinnsoldater, for bare å nevne noe. Ved siden av ligger et marked med allslags mat. Der  selger de ost, skinke, pølser, marmelade, vin, honing og alskens bakverk og brød og grønnsaker. Inne i  RiuRau bygningen henger det hver gang en ny maleriutstilling og det spilles argentinsk tangomusikk med flere par på gulvet. Her ligger også en hyggelig bar med kaffe og smørbrød.  
Etter markedet passer det godt å ta en matpause. Det finns  et par brukbare restauranter med mat fra området.  Prøv El Sequer med grillmat og risretter, Casa Rosita eller La Tasca nær kirken. Ta deg god tid over lunsjen. . Dit vi skal åpner ved 16 tiden  så vi bør ta oss tid i Jesus Pobre til kl 15 pluss med en god lunsj og kanskje en fordøyelestur  i den pitoreske gamlebyen.

 TEXAS bar og musikk


Dette er ekte saker. Robby Denninger driver denne Texas Cantina dekorert med bøffel horn, dream catchers, amerikanske og kanadiske nummerskilt, flagg fra et dusin nasjoner og en lang og hyggelig bar. Han er indianer fra Comanchie stammen og har reist og spillt gitar over hele verden. I USA var han en annerkjent Country og Western musiker med flere CD´s . Sammen med kona Susie startet han opp Texas Bar for et par måneder siden og det er hyggelig å se at så mange gode musikere finner veien hit på søndager.  Utover kvelden kan det bli både fire eller fem musikere på scenen, og da er det skikkelig liv i Country and Western baren. Etterhvert så dabber det av og Robby og Susie har kjørt ennå en runde og gjort en glad gjeng gladere. Så er det bare å takke for oss og ta hjertelig avskjed med Texas Bar.
Sluttspurten: Full av countrymusikk og Rock & Roll, god mat og mange inntrykk er vi klar til å dra hjemover: Enkelt og greitt: Kjør N332 mot Altea. Fin dag, Eller?

0 comentarios :

Publicar un comentario