Olje i matlaging
Bakt løk til fisk eller kjøtt
Godt tilbehør til grillmaten, som du selvfølgelig da har mørnet i god olivenolje med gode urter og krydder.
5 løk, skåret i 3mm tynne skiver
100 g sukker
Havsalt, finmalt
Pepper
2 dl balsamico eddik
½ dl ekstra virgin olivenolje
Stekes i 180 grader i 30 minutter. Ha bakepapir i ovnspannen. Fordel løkskivene i stekovnspannen. Dryss over sukker, sukker, salt og pepper. Hell over eddik og olje. La løken surre i ovnen i 30 minutter. Ta ut og snu godt all løken med treskje. Stek videre til all løken er mørkerød og smaker søtt og godt, samtidig skarpt.
Ingredienser
|
Kylling - og kalkunfilet
|
Hvitfisk filet
|
Lammestek
|
Svin
|
Klippfisk
|
Kalkun, hel
|
Vilt
|
Potet
|
Olivenolje
|
X
|
X
|
X
|
X
|
X
|
X
|
X
|
X
|
Salt/pepper
|
X
|
X
|
X
|
X
|
Om nødvendig
|
X
|
X
|
X
|
Saft fra sitron
|
|
X
|
|
X
|
|
X
|
X
|
|
Appelsin juice
|
X
|
|
X
|
|
|
|
|
|
Hvitløk
|
X
|
|
X
|
X
|
|
X
|
X
|
X
|
Løk
|
|
X
|
|
|
X
|
X
|
|
|
Rosmarin
|
X
|
|
X
|
|
|
|
|
X
|
Timian
|
|
X
|
X
|
|
|
|
|
X
|
Basilikum
|
|
|
|
|
|
|
|
X
|
Rød paprika
|
X
|
|
X
|
X
|
|
|
X
|
|
Gul paprika
|
|
X
|
|
|
X
|
|
|
|
Grønn paprika
|
|
|
|
X
|
X
|
|
|
|
Tomater
|
|
X
|
|
|
X
|
|
|
X
|
Honning
|
|
|
Etter 30 min.
|
|
|
Etter 30 min.
|
|
|
Svart oliven
|
|
|
|
|
X
|
|
X
|
X
|
Laurbærblad
|
|
|
|
|
|
|
X
|
|
Pre-kokte poter i små biter
|
|
|
|
|
X
|
|
|
|
Tid i marinaden
|
1 time i kjøleskapet
|
1 time i kjøleskapet
|
1 døgn i kjøleskapet
|
1 time i kjøleskapet
|
Kok 5 m.i laurbær
blad. Bytt vann 3 ganger. Ta bort skinn og bein.
|
1 døgn i kjøle skap
|
1 time i kjøleskap
|
Skjær i små biter eller tynt skiver
|
Tid i ovnen
|
40min. 200 grader
|
12-15 min. 200 grader
|
60 min. 180 grader
|
40 min. 200 grader
|
25 min.180 grader
|
50 min. 180 grader
|
40 min. 180 grader
|
40 min. 200 grader
|
Serveres med
|
nykokt ris
- sesongens grønnsaker
|
-nykokt ris med brokkoli
-stekt spinat
-potet pure
|
gratinerte poteter
-mais suffle
-sesongens grønnsaker
|
-Nykokt ris med rosiner
-pasta
-sesongens grønnsaker
|
-Dampet brokkoli
-nykokt ris
|
nykokt ris
-gresskar pure
-grønnsaks suffle
|
Gratinerte poteter
-stekt sopp
-gulrot eller løk suffle
|
-kylling
-koteletter
-entrecote
|
0 comentarios :
Publicar un comentario