Bananer kan være søte frukter eller de kan være som grønnsaker som må kokes før bruk. Bananer kan brukes til overraskende mange og spennende retter.
Grillete bananer med bringebær
Herlig dessert som er ekstra gøy å lage når du griller. Beregne en banan pr. person.
4 bananer
½ beger rømme eller 50 g smør
3 ss bringebærsyltetøy
1 ts appelsinskall
Grill bananene til de blir brune og godt varme inni. Bland alt til sausen og sett kaldt god tid i forveien. Lag et langt snitt i bananen på langs med en kniv, og fyll godt med bringebærsaus.
Platano Frito som i Equador
Salte flak laget av bananer! Banansnack som smaker godt. Kjempegodt på tapasbordet eller når du ønsker noe salt og sprøtt. Har du først laget disse en gang vil du garantert lage dem igjen.
Et par dl solsikkeolje
Kokebananer
salt
Kokebananer
salt
Bruk en olje som tåler høy temperatur. For eksempel solsikkeolje eller rapsolje.
Bruk en stekepanne og ha i oljen. Varm oljen og test med en bananbit. Når det freser rundt bananen er oljen varm nok.
Tostones
Dette er i mange land en vanlig måte å tilberede koke bananen på. Stek den gjerne siste gang i sirup og dryss over litt kanel og/eller honning. Om du lager dem med salt serverer du dem til mat. Steker du dem derimot i sirup eller honning er de gode med is og eventuelt karamell eller sjokoladesaus ved siden av.
Kokebananer, grønne
Olje til steking, for eksempel kokosolje
salt
Olje til steking, for eksempel kokosolje
salt
Bananene må skrelles med kniv. Skjær dem så i skråbiter opptil 1,5 cm tykke. Kok dem i vann omtrent 10 minutter. Bruk deretter en gaffel og trykk dem flate mot en tallerken.
Bitene skal deretter stekes på begge sider i enten olje, sirup eller honning. Avhengig av hva du skal lage. Strø godt med salt over eller server med is og søt saus.
Banankjeks, myke
Gode og mettende kjeks. Gode å ha om du får gjester innom eller kjempefine som turmat.
Ca. 14 kjeks:
3 bananer, modne
0,6 dl rapsolje
1 ts vanilje frø, eller frø fra 1 vaniljestang
3,5 dl havregryn
2, 5 dl kokosmasse
½ ts salt
1 ts kanel
¼ ts nellik
0,6 dl mandelmel eller malte mandler
1,25 hasselnøtter eller valnøtter, knuste
2,5 dl tørket frukt
Mos bananer med en gaffel og bland i rapsoljen og vanilje. Rør godt til blandingen er glatt.
Bland aller andre ingredienser i en annen bolle og ha deretter i bananmosen. Bruk spiseskje og eventuelt hender til å lage små kuler som settes på en bakeplate. Press de litt ned før de stekes i 175 grader i 20 minutter.
Aktuelt Spania, la mejor revista para el mundo escandinavo.
Spania - Spania - Spania - Spania - Spania
0 comentarios :
Publicar un comentario