viernes, 12 de septiembre de 2014

Et tiår med kiropraktikk i Albir


Kiropraktor Aleksander Bjargo og hans kone Melissa Thelwall Bjargo kan være stolte av å se tilbake på 10 års virksomhet i Albir.

Det som begynte sommern 2004 med en liten kiropraktorpraksis hvor ”kona” satt i skranken har nå utvidet seg til en mellomstor bedrift med totalt 11 ansatte; 3 kiropraktorer, 2 fysioterapeuter, 1 massør, 1 akupunktør, 1 kostholdsveileder og 2 assistenter.
Nylig feiret de jubileet hvor venner, samarbeidspartnere og pasienter var samlet. Der ble det mimret helt tilbake de aller første pasientene som ble ivaretatt i et provisorisk behandlingsrom da de bodde i landsbyen Polop. 

Deretter overtok de lokalene til en sykkelbutikk i Calle Pau Casals i Albir hvor de fremdeles holder til.  

Var planen å bli i Spania så lenge?
Forsåvidt ja, fordi vi solgte ”alt vi eide og hadde” og meldte flytting fra Norge. Vi var nyforelsket, eventyrlystne og hadde en drøm om å skape et liv sammen i Spania. Siden ble det både giftemål og barn. Selv om venner og familie fremdeles spør når vi skal flytte tilbake så føles Spania mer og mer som hjemmet vårt nå. 

Noen utfordringer underveis?
Å etablere seg i Spania er ingen enkel oppgave og vi har vært gjennom mye av det man blir advart mot. Men vi har kommet oss helskinnet gjennom hindringene og kan endelig høste litt frukter av alt arbeidet. 

Hvor kommer pasientene fra?
I starten var det nesten bare norske pensjonister, men raskt lærte vi oss det mest elementære for å kommunisere på spansk, slik som ”espalda”, ”dolor”, ”effectivo o tarjeta” og ”hasta mañana”.  I dag består pasientmassen av ca 60% spanjoler, 20% nordmenn og 20% andre nasjonaliteter, i alle aldre. 

Er spanjoler like kjent med kiropraktikk som nordmenn?
Nei, overhodet ikke, men desto bedre for jungeltelegrafen. Å bli smertefri uten bruk av medisiner er noe mange spanjoler foretrekker og de prater om det til venner og kjente.  Faktisk kommer over 90% av pasientene våre gjennom anbefalinger fra andre spanske pasienter. 

Dere har endret navn og logo, hvorfor?
Vi ønsker å appellere til alle nasjonaliteter og differensiere oss som et tverrfaglig behandlingssenter.  Med fokus på strukturell korrigering av ryggsøylen føler vi nå at vi har alt vi trenger for å tilby best mulig behandling. Vårt nyeste tilskudd er fysioterapeut Ingunn Stanghelle som er sertifisert NEURAC terapeut. Det står for NevroMuskulær Aktivering og tar i bruk det norskpatenterte slyngeapparatet Redcord . Her får pasientene våre mulighet til å trene opp den nødvendige støttemuskulatur for å gjøre ryggen sterk og stabil.

Melissa tok etter hvert over lokalene over veien for kiropraktorsenteret og startet et  rehabiliteringssenter, og for tre år siden de tomme lokalene til den gamle ”Helsekosten” som mange er kjent med. Der startet hun sin egen helsekostbutikk som nå heter Health Shop Albir.  
Melissa er utdannet kostholdsveileder så når hun ikke står i butikken har hun konsultasjoner.

Hva vil folk ha hjelp med?
Hovedproblemet til de fleste er overvekt, og ofte skal det ikke så mye til for at vekten går ned. Det handler mest om å legge om uvaner og fjerne matvarer som virker negativt på stoffskiftet. 

Så dere ligger ikke akkurat på latsiden.
Nei, selv om mange av våre venner i Norge tror kanskje vi lever i konstant feriemodus. Sannheten er at vi har en 8 timers arbeidsdag som alle andre, og har fått to barn uten goder som mamma- og pappapermisjon eller hjelp fra besteforeldre. Men vi klager ikke!

Hva er framtidsplanene?
For øyeblikket stortrives vi i Albir, så vi tar nye 10 år. Vi har fått et stort nettverk og mange gode venner med årene. Så lenge det er behov så skal vi fortsette å hjelpe folket på Costa Blanca.

0 comentarios :

Publicar un comentario