En god rett ved siden av annen mat eller på tapasbordet. God også i matpakken.
1 bunt persille, finhakket
2 fedd hvitløk
5 tomater, delt i to uten innmat
400 gram pasta
Olivenolje
Parmesan, revet
Salt og pepper
Ha pasta og hvitløk i en kjele og kok etter anvisning på pakken. Hakk tomater og kokte hvitløksfedd med persillen. Bland alt med pastaen og server med litt olivenolje og smak til med salt og pepper. Dryss over fersk revet parmesan.
Varier gjerne denne med andre urter om du vil.
2 dl solsikkeolje
100 gram persille
Hakk persillen i en blende og kjør glatt med oljen. Om du bruker olje av oliven må den tempereres før bruk da denne stivner i kjøleskap. Ha alt over i en liten kjele og kok i ½ minutt. Sil før du har på et glass/flaske med tett lokk, og oppbevarer i kjøleskap. Holder inntil 6-8 uker.
2 løk, grovhakket
2 fedd hvitløk
2 ss hvetemel
5 ss olivenolje
1 liter kraft, gjerne kylling
Salt og pepper
Ca. 40 almejas eller hjerteskjell
½ bunt persille, finhakket
Ha løk og hvitløk i oljen og la surre på svak varme til løken er blank. Rør inn hvetemelet og la surre nok et minutt. Bruk blender eller kjøkkenmaskin og kjør til en glatt masse. Bruk dette som jevning i kraften og la koke i 15 minutter. Ha skjellene i kjelen og la koke til skjellene har åpnet seg. De som ikke åpner seg kastes. Dryss over rikelig med persille ved servering.
Persillesmør
Lettlaget og godt. Godt å ha for hånden når du vil ha noe godt på biffen eller til poteten!
100 gram smør, romtemperert
1 fedd hvitløk, finhakket
1 neve persille, finhakket
Salt og pepper
Bland smør, hvitløk, persille, salt og pepper. Rør alt godt sammen og rull til en pølse. Rull den inn i aluminiumsfolie, og la stivne i kjøleskap. Skjær smøret i skiver før servering. Oppbevar i kjøleskap inntil en uke, eller i fryser inntil 2 måneder.
0 comentarios :
Publicar un comentario