Ukens bevingede ord:
Det finnes ikke noe så impulsivt som Ola Nordmann,
bare han får tenkt seg om.
-Eget utsagn
I forrige nummer skrev vi om damen som fikk ”Hole-in-One” på Don Cayo, men den historien overgås fullstendig av følgende historie. Det har blitt oss fortalt at det på en svensk bane med et såkalt ”blindt” hull, d.v.s. man ser ikke hullet fra utslagsstedet, skjedde det en dag at hele ni personer fikk ”Hole-in-One” etter hverandre. Hvordan dét var mulig, forklares med følgende. Som sagt, det var snakk om et “blindt” hull, så i skogen bak hullet var det en person som hadde gjemt seg i buskene. Og hver gang det landet en ball på green, smatt han frem og la ballen i koppen. En gang la han to baller i koppen. Nå merket ikke den enkelte som hadde fått ”Hole-in-One” at alle de andre hadde fått tilsvarende, men i kubbhuset ante man at noe ikke var som det skulle være, så da Caddy Master tok seg en rask tur bort til dette hullet, kom alt for en dag. Det ble således en kortvarig glede for disse ni som trodde de hadde fått ”Hole-in-One”, men i ettertid ler alle sammen hjertelig når de forteller om den gang de fikk ”Hole-in-One”. Om noen av disse har fått ”Hole-in-One” senere i livet, ble ikke fortalt oss.
Tillat maksimum verdi på premier i golf? I golfreglene står det for innværende periode, 2012 - -2015 at en premie for amatører ikke får overstige en verdi av 6.000 NOK, eller tilsvarende i andre valutaer. Vi vet at det har vært benyttet salg av lodd til deltakere i golfturneringer til 1€ per stykk. At man har loddet ut en bil, har således ingenting med premieringen å gjøre. At vinneren av turneringen tilfeldigvis hadde vinnerloddet, var selvfølgelig bare ren flaks. Så kan man lure på da at dersom en golfer farter frem og tilbake mellom to land i Europa og i denne farten glemmer å betale skatt, om den ”premien” kan betraktes som brudd på amatørreglene? En vi overhørte på ”hull 19” fortalte at han nå reiser hjem for så å komme tilbake til høsten. Hvorfor reise så tidlig ville alle vite. ”Jo”, svarte han: ”det har med skatte- og trygdesystemet, om hvor mange dager jeg kan/må være utenfor Norge etc., å gjøre”. Hmmm, tenkte vi,” slike gutter dét vil gamle Norge ha”.
Egentlig er det ikke bare snakk om HiO når vi snakker om tradisjoner innen golfsporten. Det forstår man ved et besøk på St. Andrews. For å føre dette litt videre, skrev vi ovenfor, og i forrige utgave av Aktuelt Spania, om personer som hadde opplevd å få HiO en eller flere ganger i sitt liv og tilsvarende situasjoner. Det er dessverre ingen tradisjon for å hedre slike personer her i Spania, men i våre skandinaviske land tar vi i vel vare på disse i klubbhuset, og nå etter hver også på klubbenes hjemmesider. Det være seg nåværende eller tidligere medlemmer av vedkommendes klubb. Kanskje også for å kunne minnes og hedres tidligere medlemmer som ikke er blant oss lenger. Det er noe av det som menes med golf og tradisjoner.
Hvert år på denne tiden, arrangeres den store turneringen ”Gran Premio AES Golf Naranja de Oro (Gullappelsinen), på Club de Golf Escorpión ved den lille byen Bétera nord for Valencia. Vi har selv spilt i den turneringen i mange år. Det har mange av utlendingene som spiller på seniorturen også. Men så ikke de siste par årene. Hvorfor? Fordi man de siste årene har utsatt (bevisst flyttet?) denne turneringen til langt ut i juni. Så kan man undre seg på hvorfor. Kan det ha noe å gjøre med at da har de fleste ikke spanske golferne, for å si det på den måten, reist ”hjem”? Kan jo være greit å ha noe for seg selv også. Ikke sant? Tenker vi etter, så er det klubber i området hvor problemet er omvendt, det vil si at spanjolene etter hvert har blitt i mindretall i sine egne klubber. Skulle likt å høre hva man hadde sagt dersom det i Oslo GK på Bogstad plutselig hadde vært et flertall av polakker, pakistanere og rumenere, og språket i alle møter hadde forgått på polsk.
Nylig ble vi informert om at det nå er tre vel kvalifiserte pro’er tilsluttet Club de Golf Don Cayo. Det kan legges til at klubben nå har fått nye hjemmesider hvor disse er behørlig presentert sammen med all annen nyttig informasjon vedrørende banen og klubben. Det være seg medlemmer eller gjester.
De som spiller i ”The Costa Blanca News League” har nok hørt om dem. De ligger for tiden på toppen av divisjon 2. Men det hele startet i Club de Golf ”Peer Gynt” den gang klubben var medlemmer av det spanske golfforbundet og hadde 400 medlemmer fra 9 forskjellige nasjoner. Golf Relleu utgjorde den gang det engelsktalende laget som ”Peer Gynt” hadde i tillegg til sitt eget skandinavisktalende (som faktisk hadde med en spanjol et år også). På hjemmesidene til Golf Relleu kan følgende leses: ”Målet er å ha en hyggestund med en runde på de gode banene vi har på Costa Blanca. Vi ønsker gjerne nye medlemmer som vil være med oss for å nyte litt sosial golf. Du trenger ikke være single handicap’er (vi har ikke mange av dem), bare være tilgjengelig i vintermånedene. Klubben holder til i den lille sjarmerende byen Relleu ikke langt fra Finestrat. Så hvorfor ikke reise en tur dit?
Guillem
guillemno@gmail.com
0 comentarios :
Publicar un comentario