Avocado og reker med ostelokk
1 avocado, moden i små biter
½ agurk, skrelt og i små biter
2 ss gressløk, finhakket
1 lime, saften
8 ss extra virgin olivenolje
200 gram rensede reker
30 gram parmesan, eller tilsvarende spansk ost
4-6 små salatblader
Salt og pepper
Ha god olivenolje og limesaft i en bolle og la rekene ligge i blandingen et par minutter mens du vender på dem. Ta de ut med en gaffel og legg tilside. Ha deretter agurk og avocado i limeblandingen sammen med gressløk, salt og pepper.
Tegn fire sirkler på et bakepapir, for eksempel med en dessertskål e.l. Dryss osten i disse sirklene, tynt men ikke for tynt. Stek osten på 160 grader til den er gyllen, la de steke lenge nok slik at osten blir sprø. Avkjøl noe. Avocadoblandingen legges i en sirkel på en liten asjett. Bruk gjerne den samme skålen for å få til sirkelen. Legg rekene oppå, deretter noen salatblader, med resten av limesaften.
Legg ostelokket på toppen.
Avocadokrem med reker
Ca. 300 gram ferdig rensede reker
1 rødløk, finhakket
1 dl hvitvin
2 avocado, modne uten skall og sten
100 gram kremost, naturell
1 lime, saften
75 gram rød kaviar
Ha hvitvin og løk i en liten kjele og la koke til væsken er borte. Mos deretter avocado og ost i løkblandingen og tilsett limesaften. Fordel i 6 små glass og topp med reker, kaviar og litt grønn pynt.
Guacamole
2 avocado, modne, uten sten og skall
½ lime, saften
1 sjalottløk, skrelt og grovdelt
3 cherrytomater, uten frø
2 ss koriander, finhakket
1 ts finhakket rød chili
Salt og pepper
Ha løk og tomater i kjøkkenmaskin. Tilsett deretter avocadoene med limesaft, chili og koriander. Kjør til jevn masse og smak til med salt og pepper.
0 comentarios :
Publicar un comentario