I desember reiser advokaten og friluftsmannen Thomas Rønning til Argentina. Målet er å nå toppen av Sør-Amerikas høyeste fjell, Aconcagua. Med seg i bagasjen har han drømmen om at ekspedisjonen skal bidra til å hjelpe nødlidende spanjoler.
Mange spanske innbyggere opplever å miste jobben, og etter hvert også boligen. De havner på gaten og blir avhengige av hjelp. Spansk Røde Kors ser deres behov og prøver å skaffe penger til mobile dagsentre. Det vil si en slags «caravan» som kan tilby hjemløse blant annet mat, rene klær, hygieneartikler, legetilsyn og akutt helsehjelp. Poenget er å kunne drive oppsøkende virksomhet blant de nye hjemløse. Men med alvorlige kutt i de offentlige helsebudsjettene, er Røde Kors avhengig av hjelp fra private for å få dette til. Derfor har de henvendt seg til blant annet Lions, Rotary, Odd Fellow losjen og Frimurerlosjen i Valenciaregionen hvor Rønning er medlem.
Det var her han fikk ideen om å kombinere drømmen om toppen av Aconcagua med å skaffe minst 10.000 euro til et mobilt dagsenter her i Alicanteprovinsen.
Det var her han fikk ideen om å kombinere drømmen om toppen av Aconcagua med å skaffe minst 10.000 euro til et mobilt dagsenter her i Alicanteprovinsen.
- Jeg understreker at jeg betaler reisen og alle utgiftene i forbindelse med klatringen selv. De pengene som kommer inn, vil gå uavkortet til helsehjelpprosjektet, understreker Rønning.
Han er tiltrukket av frimurernes moralkonsept som pålegger sine medlemmer å hjelpe andre til å oppfylle sitt potensial. Derfor vil Rønning hjelpe til.
Ekspedisjonen til Aconcagua
Fjellet strekker seg 6992 meter over havet, og blant fjellklatrere er det bare topper i Himalaya som regnes for å være tøffere å bestige. Aconcagua ligger i Andesfjellene på grensen til Chile, og regnes blant «The Seven Summits», de sju høyeste fjellene på hvert kontinent. Stormer fra Stillehavet kan føre til at temperaturen på toppen av fjellet i verste fall synkes ned til minus 40-50 grader Celsius. Det kan også være orkanvinder der som gir en effektiv kulde på minus 70 – 80 grader. Da gjelder det å dra med seg riktig utstyr.
- Hvert år er det ca. 30 klatrere som dør på Aconcagua, forteller Rønning. – Enten fordi de fryser i hjel, faller ned, fatter feil beslutninger på fjellet, eller de omkommer som følge av høydesyke.
Selv omtaler han ruten opp langs nordøst siden av fjellet som en tøff fjelltur. Noen spasertur er det neppe. Rønning skal lede en gruppe på fem erfarne klatrere opp til fjellets topp. De vil starte oppstigningen fra 2.600 m høyde over havet, og base camp for den alpine høyfjellsklatringen ligger på 4.200 meters høyde over havet. Underveis vil de ha med seg GPS utstyr for å publisere bilder og kommentarer fra turen. Samtidig vil man kunne følge ekspedisjonens bevegelser på et web-satellitt kart, som sammen med bildene og kommentarene, vil være tilgjengelig både på ekspedisjonens blogg og på sosiale medier. Målet er å nå toppen av fjellet 15.desember under den ca. 30 dager lange ekspedisjonen.
Du kan bidra
Ekspedisjonen ønsker som sagt å skaffe veldedighetspenger til veie for dette gode formålet. Dette vil bli gjort på flere måter. Vanlige donasjoner kan gjøres til aksjonens bankkonto i Banca March (se kontonr. nedenfor i faktaboksen).
- Mange nordmenn er svært privilegerte sammenlignet med hjemløse spanjoler. Særlig vi som bor i Spania, og har blitt svært godt og varmt tatt imot av spanjolene, har nå en utmerket anledning til å være solidariske og rekke dem en hjelpende hånd, avslutter Rønning.
Før og etter ekspedisjonen vil det bli solgt diverse artikler og minner fra turen (T-skjorter, fotografier, steiner fra Aconcagua osv.). Man kan også sponse Rønning med et visst antall kroner pr høydemeter han lykke si nå. Mer informasjon gis på ekspedisjonens nettsider (se nedenfor i faktaboksen).
For lokalt næringsliv eksisterer muligheten til å kjøpe sponsormerker på ekspedisjonens jakker, ryggsekker og luer. Ekspedisjonen får god mediadekning på Costa Blanca, både i det skandinaviske og britiske miljøet, samt i Mjøsdistriktet i Norge. Ta kontakt med Thomas Rønning hvis dette er av interesse for din bedrift.
Du kan følge ekspedisjonen for å hjelpe hjemløse spanjoler i Alicanteområdet, samt de ulike mulighetene for å gi økonomisk støtte, på deres blog eller sosiale medier.
Navn på ekspedisjon:
White Sentinel Charity Climb
Ekspedisjonsleder:
Advokat Thomas Rønning
Tidspunkt:
Avreise, 24. november 2013.
Antatt dato bestigning:
15. desember 2013.
Blog:
http://whitesentinelcharityclimb.blogspot.com.es/
Facebook:
www.facebook.com/pages/White-Sentinel-Charity-Climb/144885982362709
Twitter:
https://twitter.com/WHITESENTINEL28
Bankkonto:
ES90 0061 0313 6900 2653 0114, Swift: BMARES2M.
Epost:
thomasronning71@gmail.com
0 comentarios :
Publicar un comentario